De structuur van de baksteen rood genuanceerd assenkruis is zeer onregelmatig en zeer ruw met kleurvariaties die gaan van oranje naar lichtrood, donkerrood en blauw.

Rood assenkruis is een machinale niet-geperforeerde volle strengpers baksteen vervaardigd uit Haspengouwse leem.
Deze sortering omvat de  stenen met een 'overbakken' karakter die bij de lichtgenuanceerde sorteringen worden uitgesorteerd, die ontstaan door het ambachtelijke productieproces van onze stenen.

Kromme, getrokken stenen met uitstulpingen, afbrokkelingen, stenen met scheurtjes of hoek- en kantbreuk, enz. maken deel uit van de sortering. Dit gaat zeker niet ten koste van de kwaliteit van de stenen en geeft juist een speciaal effect aan uw gevel.

Kijk zeker ook eens op onze pagina realisaties met voorbeelden van projecten met deze stenen.

Download technische fiche

Ruwe, bontgekleurde, rood-bruine sortering.

Rood bont  is een  niet-geperforeerde volle strengpers gevelsteen gebakken uit Haspengouwse leem.

We proberen onze klanten deze sortering zelf te laten samenstellen om het bonte beeld dat ze voor ogen hebben, zo goed mogelijk te benaderen. Deze stenen worden ook nog vaak gemengd met de gewone rood ruwe stenen om het geheel roder te maken, of er worden nog lichtgevlekte stenen toegevoegd om nog meer nuancering te verkrijgen.

Kromme, getrokken stenen met uitstulpingen, afbrokkelingen, stenen met scheurtjes of  hoek- en kantbreuk end. maken deel uit van deze sortering. Dit is door onze ambachtelijke manier van werken niet uit te sluiten, maar dit geeft geen probleem voor de kwaliteit van onze stenen, en geeft juist een uniek effect aan uw gevel.

Kijk zeker ook eens op onze pagina realisaties met voorbeelden van deze stenen.

Download technische fiche

Ruwe, bontgekleurde overwegend bruine sortering met rode accenten

Bruin bont is een niet-geperforeerde, volle strengpers gevelsteen gebakken uit Haspengouwse leem.

Kromme, getrokken stenen met uitstulpingen, afbrokkelingen, stenen met hoek-en kant breuk maken deel uit van deze sortering.

Deze sortering is een tint donkerder dan de rood bonte gevelsteen.

Kijk zeker ook eens naar onze pagina realisaties met voorbeelden van deze stenen.

Download technische fiche

Donkere sortering met lichtere accentkleuren.

Donker bont is een niet-geperforeerde strengpers gevelsteen gebakken uit Haspengouwse leem.

Klant is vrij in het kiezen van de hoeveelheid lichtere accentkleur of eventuele toevoeging van lichtgevlekte stenen al naargelang het effect dat men zoekt. Deze sortering is nog een tint donkerder dan de bruin bont, maar er is nog veel mogelijk naar nuancering toe, donkerder of toch nog meer lichtere stenen is geen enkel probleem, wij proberen uw wensen zo goed mogelijk te benaderen.

Kromme, getrokken stenen met uitstulpingen, afbrokkelingen, stenen met scheurtjes of hoek- en kantbreuk maken deel uit van deze sortering eigen aan ons ambachtelijke productieproces.

Kijk zeker ook eens naar onze pagina realisaties met voorbeelden van deze stenen.

 

Download technische fiche