Over ons

Nieuwsgierig hoe onze ambachtelijke stenen gemaakt worden, van A tot Z?

 bekijk dan hier het de volledige film

Vijftig jaar geleden werd de bvba opgestart met de bouw van de ringoven (momenteel één van de laatste in België) vlakbij de oudste stad van ons land Tongeren . Daarvoor werden de stenen nog gebakken in een veldoven zoals de Romeinen al eeuwen eerder deden. Het principe van de veldoven werd overgeheveld naar de ringoven waardoor wij nu nog steeds authentieke veldovenstenen kunnen maken.

Omdat de tijd hier is blijven stilstaan, kunnen er nog stenen gemaakt worden die door de modernisering niet meer mogelijk zijn. Om aan deze vraag te kunnen voldoen werden in de loop der jaren nieuwe "oude" soorten ontwikkeld. Zaakvoerster Marcella Parthoens leidt de zaak al dertig jaar in samenwerking met haar twee broers Sylvain en Hubert Parthoens en sinds enkele jaren ook met haar zoon Kristof Hex.
Al onze bakstenen: rood genuanceerd, demerbloem veldovensteen , rood assenkruis en oude Membrugse worden volgens specifieke procedure gebakken in onze ringoven.

Dit resulteert in bakstenen met natuurlijke kleuren. Kleuren die ontstaan door het bakproces en niet door de toevoegingen, waardoor uw woning zijn oorspronkelijke uitzicht behoudt.

Onze bakstenen worden gebruikt bij restauraties omdat onze stenen het karakter en de sfeer van stenen uit vervlogen tijden het beste weergeven.

Maar ook de meest moderne woningen krijgen een heel speciale uitstraling met onze bonte kleursorteringen. 


Door het persoonlijke, intensieve handwerk en het bakken in een ringoven, bekomen we stenen die uw bouwproject uniek maakt. Bekijk hier al onze sorteringen.